BIOGRAFIJA

Tina Stanković je rođena 7. novembra 2001. godine u Loznici (Srbija). Osnovnu muzičku školu „Vojin Komadina“ u Zvorniku (Bosna i Hercegovina) završila je 2016. godine, na odseku gitara, u klasi profesora Dragana Nikolića. Srednju muzičku školu „Živorad Grbić“ u Valjevu (Srbija) završila je 2020. godine u klasi istog profesora. U julu 2020. godine upisala je Muzičku akademiju u Istočnom Sarajevu (Bosna i Hercegovina) u klasi profesora Vojislava i Aleksandre Ivanović.

Osvajala je brojne nagrade na takmičenjima, od kojih su najznačajnije prve nagrade na Republičkom takmičenju muzičkih škola u Banja Luci (2012, 2014), Valjevskom gitarskom takmičenju „Vart” (2011, 2012), Festivalu gitare „Zgitar” u Zvorniku (2013, 2014, 2018, 2019), Gitar festu Bijeljina (2013), Internacionalnom festivalu muzike „Primavera” u Bijeljini (2016), kao i treće mesto na Drugom međunarodnom festivalu gitare „GuitArt Fest Sarajevo East”, Istočno Sarajevo (2017).

Dobitnik je više zahvalnica, pohvala i diploma, kao i priznanja Vlade Republike Srpske za postignuti uspeh na republičkom takmičenju muzičkih škola.

Imala je više nastupa na različitim manifestacijama. Kao najmlađi učenik Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“ održala je solistički koncert u Zvorniku 2011. godine.

Usavršavala se na majstorskim radionicama kod Vojislava Ivanovića (Bosna i Hercegovina), Predraga Stankovića (Bosna i Hercegovina), Medine Arnautović (Bosna i Hercegovina), Nataše Jokić (Bosna i Hercegovina), Elvisa Sivčevića (Bosna i Hercegovina), Vere Ogrizović (Srbija), Zorana Krajišnika (Srbija), Aleksandra Hadži-Đorđevića (Srbija), Nenada Petrovića (Srbija), Boška Radojkovića (Srbija), Damjana Stanišića (Srbija), Istvána Römera (Hrvatska), Maroja Brčića (Hrvatska), Joséa Luisa Martíneza (Španija), Daniela Hernandeza Pascuala (Španija),   Dimitrisa Kotronakisa (Grčka), Juana Manuela Ruiza Pardoa (Španija), Stefana Trifana (Rumunija), Larry Hammetta (Sjedinjene Američke Države).

Tina svira gitaru graditelja Zorana Kuvača.

Scroll to Top