Klasa

Osnovnu muzičku školu “Vojin Komadina” u Zvorniku (Bosna i Hercegovina) Tina Stanković je završila 2016. godine u klasi profesora Dragana Nikolića. Dalje školovanje nastavila je u Muzičkoj  školi “Živorad Grbić” u Valjevu, u klasi kod istog profesora.

Dragan Nikolić je rođen 8. septembra 1961. godine u Valjevu gde i danas živi.

Svira gitaru od svoje jedanaeste godine inspirisan muzikom Manitasa de Plate, a nešto kasnije i Paka de Lusije. Od 1984. godine intenzivnije počinje da se zanima za Flamenco, a kao plod tog interesovanja 1987. godine osniva grupu “Los Gitanos”, koja od sredine 90-ih nosi naziv “Duende”. U sastavu se po prvi put na ovim prostorima fuzionišu gitara i igra, tina stankovic i dragan nikolickao i flamenco pevanje. Grupa beleži preko 500 koncerata, mnoštvo TV nastupa, zapaženo gostovanje na flamenco festivalu 2001. godine u Bratislavi.

Dragan uporedo radi u nastavi klasične gitare u Valjevskoj muzičkoj školi.

Albumom “Sitio” Dragan otvara novo, autorsko poglavlje u svojoj karijeri. Moderan koncept, zasnovan na flamenco formama i duhu, ali izrazito ličnog pečata. Generalno “protkane” Španijom, teme ostavljaju prostor i za improvizovan pristup, a izbor saradnika kako na albumu tako i na živim nastupima, mogao bi garantovati zanimljiv performans.

Scroll to Top